صاحت و بلاغت این کتاب همواره مورد توجه فصحا و بلغای عرب بوده است به گونهای که علاوه بر شیعیان، اهل سنت نیز بعضاً برخی از ادعیه آن را در کتابهای خویش آوردهاند. صاحب تفسیر طنطاوی در باره صحیفه مینویسد: من هر چه در این کتاب مطالعه میکنم میبینم این کتاب بالاتر از کلام مخلوق و پایین تر از کلام خالق است؛ راستی چه کتاب کریمی است.»
شهید مطهری(ره) صحیفه سجادیه را از معجزات اسلام دانسته و معتقد است: این اسلام بود که در دامن خویش شاگردانی تربیت کرد که اینگونه معجزهآسا سخن گفتهاند». ایشان مینویسد: اگر ما هیچ دلیل دیگرى غیر از دعاهایى که از على بن ابى طالب(ع) و زین العابدین(ع) .نداشتیم و اسلام در چهارده قرن چیز دیگرى نداشت، همین که توسط دو تن از شاگردهاى اسلام از آن دنیاى بدویت و جهالت دو اثر این چنینى ظاهر شده کافى است. آن قدر اینها اوج و رفعت دارد که اصلًا اعجاز [است]، جز این چیزى نیست.»
سید بن طاووس این کتاب را در زمره آثار مهم دعایی بر شمرده که افراد عادی از آوردن چنین عباراتی عاجزند.
ابن شهر آشوب با اشاره به حکایتی از مردی بصری، به عظمت این کتاب از جهت بلاغی اشاره کرده و مینویسد: نزد مردی بلیغ از اهالی بصره از صحیفه سجادیه سخن به عمل آمد او گفت: خذوا عنی حتی املی علیکم» از من بگیرید تا بر شما املا کنم. کنایه از این که من هم همانند زینالعابدین(ع) از این گونه عبارات میتوانم بیان کنم. سپس قلم به دست گرفت و سر به زیر انداخت اما سر بلند نکرد و از دنیا رفت».
کتاب ,صحیفه ,اسلام ,کلام ,مینویسد ,ع ,این کتاب ,از کلام ,از این ,صحیفه سجادیه ,را در
درباره این سایت